Ангелът в моя живот – Таня Шошева
ДорковоЛого2024

Всеки човек може да определи някого от живота си като ангел. Този ангел му е най-ценното и той се явява като спътник или дава насоки, помощ и съвети в нужда. За мен ангелите в живота ми са семейството и близките ми. Знам, че те винаги ще са до мен и в трудни периоди от живота ми. Те са моята опора и подкрепа в живота.

Моето второ семейство са приятелите. Те също са ми едни от най-близките хора и ги чувствам като ангели, защото мога да им се доверя, да им споделя за проблемите си или пък за доброто, което ми се е случило. Винаги са с мен и най-хубавото чувство е да знаеш, че имаш някой до себе си, да се опреш и да поплачеш на нечие рамо. Това ме прави най-богатата на света. Аз също винаги в нужда бих им помогнала, да не се съмняват в това. Живота ми без тях е празен, душата ми сива и болна, защото ги няма тях – тези, които, когато плача, пак намират начин да ме развеселят и когато имам нужда просто да споделя за проблемите и тревогите си, да ме изслушат. В най-трудните си преживявания и моменти те седят до мен и вярват, че ще успея. Това ме прави щастлива. Те са като дар, моето най-скъпо нещо – моето второ АЗ.

Родителите ми, които са с мен и на тях дължа своя живот, своята усмивка, защото те са единствените, които никога – до последен дъх няма да ме изоставят и никога не ми мислят лошо. Те биха дали всички, за да може аз да съм добре. Без тях, с милиони къщи и пари, аз ще съм най-бедната. Нищо не може да ги замени. Те продължават да дават всичко от себе си до ден днешен, за да ме видят как успявам. Аз не мога да им се отблагодаря с нищо на света. Дори и да стигна най-ниската си версия, те пак ще ме подкрепят и няма да се откажат. Благодаря им искрено и с цялото си сърце! Ще помня всеки един момент, всеки миг с тях – с моите най-близки – моите ангели в живота.

Таня Шошева VІ клас 2024 г.