You are currently viewing БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ
БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ

    Празник на буквите – така сме свикнали да наричаме 24 май. Това е денят, в който изразяваме благодарността си към създателите на славянската азбука – светите братя Кирил и Методий. И ако словото е светлина, то наистина двамата братя са ни дарили със светлината на познанието и щастието да имаме собствена книжнина още от IX век.

    Тази година ръководството и учениците от ОУ „Христо Ботев“ решиха празничният концерт да протече под мотото „Да дарим надежда на Стоян!“. Стоян е ученик в нашето училище и е само на 10 години, но се бори с коварно заболяване. Нашата цел е да върнем неговата усмивка, за да може той да се върне при съучениците си. Сумата, необходима за лечението му, е непосилна за семейството, затова заедно подадохме ръка и му помогнахме. Бяха поставени кутии в обществени заведения, беше организиран и благотворителен великденски базар, а с благотворителното тържество общата сума стана 8412,2 лв. и 3,10 евро.

    Гости на тазгодишното тържество бяха г-жа Виляна Колчева – заместник-кмет на община Ракитово, г-н Николай Ковачев – кмет на с. Дорково, г-н Асен Дарелов – началник – отдел „Образование“ към община Ракитово, учители, работили в ОУ „Христо Ботев“, културни дейци, родители и ученици. С приветствено слово по случай празника г-н Ангел Гивечев – директор на ОУ „Христо Ботев“, даде началото на тържеството.

    В тържественото честване участваха ученици от цялото училище, като програмата беше богата и пъстра, а специални гости бяха танцьорите от клуб по спортни танци „Импулс“ – гр. Велинград.

    В края на тържеството г-жа Колчева награди отличилите се през годината учители и културни дейци, а г-н Гивечев награди учениците, които за поредна година показаха високи резултати на национални и областни състезания в различни категории.

    По случай празника на буквите беше организиран и литературен конкурс на тема „Силата на думите“. Творбите на победителите можете да прочетете в раздел „Новини“, подраздел „Ученическо творчество“.