Весела Коледа и щастлива Нова 2021 година!
ДорковоЛого2020

    Отново е Коледа – най-светлият празник от годината. Празник, който събира у дома цялото семейство. Той е символ на любовта и надеждата, на новото начало. Всички са усмихнати и по-добри от всякога. Наоколо е красиво! Хиляди лампички блещукат по украсените елхички, дъждовните капки стават снежинки, всичко става чисто и красиво. Коледа е и любим празник на децата. Те с трепет очакват белобрадия старец. Не знаем дали наистина Дядо Коледа съществува, или е символ на коледния дух, който ни кара поне за миг да забравим проблемите и да разпръснем цялата любов, на която сме способни. Не знаем и дали по Коледа стават чудеса, но можем да сме сигурни в едно – чудесата са реалност и те зависят от всички нас. Затова нека направим едно чудо – нека станем по-добри хора!

    Отлетя още една година. Настъпи пак моментът на равносметки и времето за размисъл върху простичките неща – какво направихме, какво постигнахме, в какво успяхме и кое не можахме да осъществим.

    Със сигурност научихме много. 2020 година ни изправи пред нови и непознати изпитания, но те само ни показаха какво можем да направим, когато сме заедно, защото заедно сме силни! Със сигурно много от нас са се запитали поне веднъж „Дали не пропилях още една година от живота си напразно?“. Отговорът със сигурност е „НЕ!“, защото всяка нова година ние научаваме по нещо ново и това ни дава мотивация и сили да продължим напред към целите си с още повече кураж. Не трябва да считаме за успехи само материалните придобивки, защото всяко едно ново осъзнаване или един победен лош навик са не по-малко постижение. Затова не трябва да се обвиняваме, а трябва да търсим в себе си това, което ни е помогнало да осъзнаем ценните неща в живота.

    Колективът на ОУ „Христо Ботев“ пожелава на всички ученици, родители, учители и жители на с. Дорково светли празници! Нека новата 2021 година донесе здраве, радост и много поводи за усмивки на всички!