You are currently viewing Второ място на Зонално първенство по Волейбол за ученици V-VII клас
Второ място на Зонално първенство по Волейбол за ученици V-VII клас

Волейболът е не просто спорт, а средство за обединение и вдъхновение. Тази игра, която се характеризира с динамичността си и екипния дух, привлича хора от всички възрасти. Той изисква не само физическа подготовка, но и стратегическо мислене и способността да се работи като единен екип.

Професионално или хоби, волейболът предлага възможност играчите да изразят себе си и да постигат успех. Той вдъхновява хората да се движат, да се развиват и да постигат по-високи цели както на спортното поле, така и извън него.

Волейболът в училище е инструмент за физическо и социално развитие на учениците. Този спорт е един от най-обичаните от нашите ученици – възпитаниците на ОУ „Христо Ботев“, с. Дорково. За поредна година отборите ни по волейбол показаха борбен дух и хъс за победа. Отново ни доказаха, че те могат много и стигат далеч, покоряват върхове със замах и не се спират пред нищо.

Общинските волейболни игри бяха първият връх, който покорихме. Отборите на ОУ „Христо Ботев“, с. Дорково и на момичетата, и на момчетата в категория V-VII клас извоюваха първите места сред училищата на територията на община Ракитово и продължиха напред към областните игри. И на терена в Пазарджик учениците от ОУ „Христо Ботев“ грабнаха златото и оставиха след себе си отборите на Стрелча, Велинград, Пазарджик и Септември, с което продължиха към зоналните игри, представяйки обл. Пазарджик. Те бяха проведени в зала „Величко Чолаков“, гр. Смолян, като оспорваната надпревара в категорията момичета V-VII клас се осъществи между отборите на ОУ „Христо Ботев“, с. Дорково, с. Тополово и гр. Смолян, като нашите момичета завоюваха почетното II място след победа над отбора-домакин и загуба от отбора на с. Тополово. Отборът на момчетата V-VII клас пък се класира на III място след загуби от отборите на гр. Раковски и гр. Смолян.

Волейболът е не просто игра, той е източник на радост, емоция и вдъхновение както за милионите хора по света, така и за нашите млади волейболисти – учениците на ОУ „Христо Ботев“, с. Дорково