You are currently viewing Едно незабравимо пътуване в света на знанието – завършване на начален етап
Едно незабравимо пътуване в света на знанието – завършване на начален етап

„Когато затворих учебника по математика за последен път и оставих писалката на бюрото, усетих как една невидима тежест се отдръпна от плещите ми. Завърших четвърти клас. Изправих се, погледнах към прозореца и си спомних за всички онези дни, в които слънцето грейваше и аз бързах към училище с раницата на гръб. Дворът беше изпълнен с глъчката на моите съученици, а класната стая ни очакваше със своите четири стени, пълни с мечти и възможности.

Спомням си първия ден, когато прекрачих прага на нашата класна стая. Учителките ни – г-жа Гивечева и г-жа Мутафалова, ни посрещнаха с топла усмивка и ни разказаха какво ни предстои през тази учебна година. Те бяха като капитани на кораб, който ни водеше през бурните води на знанието и ни помагаше да откриваме нови хоризонти.

Четвърти клас беше и времето, когато открих магията на книгите. Четенето ме отвеждаше в далечни земи и ме срещаше с герои, които ставаха мои приятели. Историите, които разлиствах, ми даваха крила и ме караха да мечтая. Те ме учеха, че светът е огромен и пълен с чудеса, които чакат да бъдат открити.

Но четвърти клас не беше само учебници и уроци. Беше и време на приятелства, които разцъфтяха и укрепнаха. Съучениците ми бяха моите съучастници в игрите на двора, в споделянето на тайни и в смеха, който изпълваше класната стая. Заедно преминавахме през изпитанията и радостите на училищния живот и заедно празнувахме малките и големите победи.

Поглеждам напред към бъдещето и знам, че ме очакват още много класове и уроци. Но никога няма да забравя онези вълшебни дни, когато бях ученик в четвърти клас, и онези безценни уроци, които научих по пътя. Завърших четвърти клас, но пътешествието на знанието продължава и аз съм готов да поема по новите му пътеки с отворено сърце и ум.“

Ето това видяхме в очите на четвъртокласниците по време на тяхното тържество по случай успешно завършване на начален етап на тяхното образование. С много усмивки, сълзи от радост, благодарност и хиляди мили спомени те казаха „Довиждане“ на своите първи учители. Децата, които преди четири години за пръв път прекрачиха прага на родното училище, вече са личности с мечти и много постижения зад гърба си. Уверени, че могат и знаят много, те продължават напред по пътя на знанието.
Успех, мили деца! На добър час!