You are currently viewing Лекоатлетически игри за ученици
Лекоатлетически игри за ученици

Леката атлетика е спорт, който развива както физическото, така и психическото здраве на учениците. Леката атлетика насърчава здравословния начин на живот. Когато учениците спортуват, те се учат колко е важна редовната физическа активност. Този спорт учи учениците на физическа издръжливост и координация, а също така ги прави по-здрави и енергични.

Леката атлетика развива ключови умения, които включват упоритост, дисциплина и умение за работа в екип. Участието в различни надпревари и състезания насърчава учениците да се стремят към постижения, но и ги учи да се справят със загубите и да се радват на успехите на другите.

И тази година учениците от ОУ „Христо Ботев“ взеха участие в лекоатлетическите игри за ученици. Нашите момичета успяха да победят останалите лекоатлетки от училищата в община Ракитово и продължиха към областен етап. Там те показаха умения и спортен дух и победиха техните противници, като продължиха към зонален етап на ученическите игри, който се проведе на 27.04.2024 г. в град Пловдив. Нашите момичета успяха да изпреварят връстниците си от Смолян, но загубиха от отбора на Пловдив, при което се класираха на второ място. И нашите момичета, и отборът на момчетата от Ракитово представиха достойно област Пазарджик. Успех и занапред!