You are currently viewing На добър час!
На добър час!

Завършването на основното образование е като прекрачване на важен праг в живота. То символизира края на едно значимо пътешествие и началото на ново.

Със сигурност всеки ученик си спомня първия ден в училище. Страхът и вълнението, които са изпитвали тогава, сега изглеждат като далечен сън. През годините учениците се сблъскваха с много уроци – не само по математика, литература и природни науки, но и уроци за живота. Учиха се да бъдат отговорни, да работят в екип, да уважават различията и да ценят приятелствата.

През тези години учителите бяха техните водачи. Те им показваха пътя, насърчаваха ги, когато се чувстваха неуверени, и им даваха криле да полетят, когато бяха готови. Надяваме се, че нашите уроци – на учителите, са оставили незабравима следа в тяхното съзнание, а нашите думи са ги вдъхновявали да бъдат по-добри и да мечтаят смело.

По традиция и тази година нашите седмокласници бяха изпратени с много песни, танци, сълзи от радост и много вълнение. Надяваме се, че това не е последната ни среща и ще очакваме нашите ученици отново!

Мили седмокласници,

Дерзайте! Вие, мили момичета и момчета, имате устрема, порива и енергията на съзидатели! Не се примирявайте с малкото, с посредственото! Посрещайте достойно предизвикателствата! Давайте най-доброто от себе си! Превърнете младостта си в двигател на живота ви! На добър час!