You are currently viewing Общински спортен календар 2022 г.
Общински спортен календар 2022 г.

През изминалите две години станахме свидетели на световна пандемия. Спортът остана на заден план и всички бяха фокусирани върху това да опазят своето здраве и това на околните. Учениците бяха лишени не само от спорта, но и от всякакви културни мероприятия.

Но ето, че отново дойде време да спортуваме заедно. Спортът е важен не само за физическото ни здраве, но също и са психическото ни състояние. Той ни учи на дисциплина, борбеност, упоритост, постоянство, търпение и още куп други качества.

Тази година учениците от ОУ „Христо Ботев“ с. Дорково за пореден път показаха, че притежават всички тези качества, като взеха участие в общинските състезания. Отборът ни по Шах-мат зае почетното първо място. Мъжкият и женският отбор по волейбол не успяха да победят съперниците си. Това обаче не ги разстрои или демотивира, напротив, показа им, че в живота не всичко е победи. Умението да признаваш по-добрите в даден момент е важно качество, което ни помага да сме обективни и скромни, затова признаваме загубата и се мотивираме за победа следващия път.  

Футболният ни отбор показа, че е най-добрият и зае първо място в общинските състезания. Нашите момчета успяха да победят всички отбори от общината. Показаха, че са истински борци, показаха хъс за победа и се раздадоха на максимум.

Надяваме се, че нашите ученици са пример за всички останали. Надяваме се, че нашият успех ще успее да мотивира и да даде пример и посока за упорит труд на идващите поколения. Знайте, че за да успеете, трябват постоянство и търпение, трябва всеки ден да действаме и да правим малки стъпки към постигането на нашата крайна цел. Надяваме се, че сред нашите ученици е следващият световен шампион по Шахмат или следващият носител на „Златната обувка“.

Успех и занапред!