You are currently viewing ОУ „Христо Ботев“ с. Дорково стана част от кампанията „Капачки за бъдеще“
ОУ „Христо Ботев“ с. Дорково стана част от кампанията „Капачки за бъдеще“
   Според статистиката, средно около 10% от бебетата в България се раждат недоносени. Съвременната медицина предлага големи възможности за по-добър живот на тези малки човечета. За съжаление обаче в повечето малки болници апаратурата е остаряла, функционира зле или въобще не функционира. Добрата новина е, че хиляди българи се обединиха около една кампания за събиране на пластмасови капачки, които се рециклират  и средствата се даряват за закупуване на нови и функциониращи кувьози в малките общински болници.
 
   Организацията около тази кампания е „Капачки за бъдеще“, основана от Лазар Радков и Мартина Йорданова, които само за година успяха да дарят цели 12 кувьоза, един от които в гр. Велинград. Освен че със събирането на капачките помагаме на недоносените бебета, ние помагаме и на околната среда, като се грижим тя да бъде „освободена“ от пластмасовите отпадъци.
 
    „Капачки за бъдеще“ организира акции 2 пъти годишно, при които се събират на едно място капачките от пунктовете в цяла България. От няколко месеца и ние от ОУ „Христо Ботев“ с. Дорково сме част от кампанията за събиране на пластмасови капачки. За тези няколко месеца успяхме да съберем и дарим цели 50 кг капачки, като най-голяма заслуга за това имат учениците от II а клас.
 
   ОУ „Христо Ботев“ е един от многото стационарни пунктове и има грижата да приема, складира и извозва капачките до по-големите градове при националното събиране. Затова ние, учениците и учителите от ОУ „Христо Ботев“, призоваваме всички вас да станете част от „Капачки за бъдеще“ и заедно да дарим един по-добър живот на недоносените бебета, защото ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!