ОУ „Христо Ботев“ с. Дорково стана част от кампанията „Капачки за бъдеще“

ОУ „Христо Ботев“ с. Дорково стана част от кампанията „Капачки за бъдеще“

   Според статистиката, средно около 10% от бебетата в България се раждат недоносени. Съвременната медицина предлага големи възможности за по-добър живот на тези малки човечета. За съжаление обаче в повечето малки болници апаратурата е остаряла, функционира зле или въобще не функционира. Добрата новина е, че хиляди българи се обединиха около една кампания за събиране на пластмасови капачки, които се рециклират  и средствата се даряват за закупуване на нови и функциониращи кувьози в малките общински болници.
 
   Организацията около тази кампания е „Капачки за бъдеще“, основана от Лазар Радков и Мартина Йорданова, които само за година успяха да дарят цели 12 кувьоза, един от които в гр. Велинград. Освен че със събирането на капачките помагаме на недоносените бебета, ние помагаме и на околната среда, като се грижим тя да бъде „освободена“ от пластмасовите отпадъци.
 
    „Капачки за бъдеще“ организира акции 2 пъти годишно, при които се събират на едно място капачките от пунктовете в цяла България. От няколко месеца и ние от ОУ „Христо Ботев“ с. Дорково сме част от кампанията за събиране на пластмасови капачки. За тези няколко месеца успяхме да съберем и дарим цели 50 кг капачки, като най-голяма заслуга за това имат учениците от II а клас.
 
   ОУ „Христо Ботев“ е един от многото стационарни пунктове и има грижата да приема, складира и извозва капачките до по-големите градове при националното събиране. Затова ние, учениците и учителите от ОУ „Христо Ботев“, призоваваме всички вас да станете част от „Капачки за бъдеще“ и заедно да дарим един по-добър живот на недоносените бебета, защото ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!