You are currently viewing Подай Ръка! Като нас!
Подай Ръка! Като нас!

Какво означава добротата? Раждаме ли се добри, или се променяме с времето и спрямо средата, в която живеем? Въпросите, които можем да зададем, са много, но и отговорите на тези въпроси са различни за всеки от нас. Доброто се крие във всеки един от нас и само ни трябва причина, за да го покажем. 

За съжаление обаче понякога трябва да се случи трагедия, за да осъзнаем, че трябва да оценяваме това, което имаме. Не трябва да чакаме лошото да почука на вратата ни, за да започнем да обичаме, да помагаме, да ценим. Трябва да се научим да сме добри всеки ден.

Наскоро станахме свидетели на голяма трагедия, сполетяла хората от Турция. Силно земетресение разби стотици животи. Да, не можем да върнем загубеното на хората, но можем да им подарим надежда, която да ги крепи и да им покаже, че всичко ще бъде наред. Тази надежда дойде от учениците от 6. клас при ОУ „Христо Ботев“, с. Дорково, които решиха, че в този тежък момент трябва да подадат ръка. Заедно със своя класен ръководител те успяха да съберат сумата от 1004 лв., дарени от всички ученици, техните родители и учителите в нашето училище. С тези парични средства бяха закупени 30 бр. вентилаторни печки, които бяха дарени чрез Постоянната общинска комисия за защита при бедствия в помощ на бедстващите в Турция. Надяваме се, че това ще успее да стопли и душите на пострадалите.

Бъдете добри към всеки! Казвайте добри думи, правете добри дела и подарявайте усмивка всеки ден!