You are currently viewing Честита нова учебна година!
Честита нова учебна година!

Септември – месец, носещ в себе си палитра от емоции. За повечето хора септември е символ на златната есен, но за учители и ученици той бележи началото на ново учебно приключение.

Всеки септември е уникален. За всеки ученик и учител чувствата, които буди, са различни, но и много си приличат – всеки тръпне в очакване на нещо ново и вълнуващо. Всяка година учители, ученици и родители се събират в двора на родното училище, за да отпразнуват не само началото на новата учебна година, но и началото на вълнуващо пътешествие из света на знанието и откритията. Първият учебен ден е като първата страница от книга, която се отваря пред нас с невероятни възможности и предизвикателства.

С литературно-музикална композиция учениците от 4. клас при ОУ „Христо Ботев“ посрещнаха малките първокласници. Увериха ги, че няма от какво да се страхуват и че в училище ги чакат само вълнуващи моменти. В програмата взеха участие и малките танцьори от клуб „Народни танци“.

Гости на тазгодишното тържество бяха г-н Георги Холянов – кмет на общ. Ракитово, г-н Николай Ковачев – кмет на с. Дорково, г-н Аспарух Попов – главен специалист „Социални дейности, спорт, култура и образование“, учители, работили в ОУ „Христо Ботев“, ученици, родители и жители на с. Дорково. Приветствено слово към първокласниците отправиха г-н Ангел Гивечев, директор на ОУ „Христо Ботев, г-н Георги Холянов и от името на родителите г-жа Стефани Симидарева.

Скъпи първокласници,

Знанието е ключът към успеха и тази година, въоръжени с усмивки и готовност за учене, ще поемете по пътя на интелектуално израстване. Всеки от вас е специален и носи в себе си уникални таланти и способности. Вярваме, че ще постигне велики неща с усилия, труд и настойчивост.

Помнете, че ученето е процес, който никога не свършва. Всеки урок, всяка задача, всеки разговор с приятел или учител са възможност за нас да научим нещо ново. Нека бъдем отворени към знание и нека се вдъхновяваме от света около нас.

На всички ви желаем успешна учебна година, пълна с много радост и успехи.

Успех и напред към знанието!