You are currently viewing 15 септември – денят на новото начало
15 септември – денят на новото начало

„Първото звънче удари,
първи път събра ни в клас.
Колко весели другари,
колко радост в този час!
На редици подреди ни
нашият учител мил.
Тук и той преди години
малък ученик е бил.“

Георги Авгарски

Септември – месецът, който носи в себе си толкова различни емоции. Повечето от нас свързват месец септември с началото на златната есен, но за учениците и учителите това е началото на новата учебна година.

Всеки септември е различен. Всяка година чувствата, с които посрещаме датата 15ти септември, са особени. Особени, защото най-малките ученици са щастливи, че за първи път ще прекрачат прага на училището, а най-големите са и малко тъжни, защото предстои началото на последната година, в която ще са заедно със своите приятели. Освен знания и умения, училището ни дава и нещо още по-ценно – дава ни приятели, среща ни с хора, които стават част от живота ни завинаги.

Музика, цветя, балони, много цветни и усмихнати са лицата в училищния двор – и на ученици, и на учители, и на родители. Както всяка година първокласниците бяха посрещнати тържествено. С кратка литературно-музикална композиция учениците от 4а и 4б клас приветстваха първокласниците и гостите на тържеството. В днешния тържествен ден взеха участие и децата от клуб „Народни танци“. Гости на тазгодишното тържество бяха г-н Георги Холянов – кмет на общ. Ракитово, служители от общинска администрация, учители, работили в ОУ „Христо Ботев“, родители и жители на с. Дорково.

Г-н Ангел Гивечев приветства учениците, учителите и гостите на тържеството и им пожела успешна нова учебна година.

Скъпи първокласници,

Запомнете, че ученето е сила, затова ви пожелаваме никога да не ви напуска радостта да научавате нови неща.

На добър час!