You are currently viewing 15 септември – едно ново начало
15 септември – едно ново начало

Лятото отмина бързо и училищният звънец отново ни призовава към класните стаи. По традиция първият учебен ден е празник за всички нас – ученици, учители, родители, за цялото българско общество. Отново денят е най-вълнуващ за първокласниците, защото първият 15 септември е незабравим. С радост ги посрещаме в голямото семейство на ОУ „Христо Ботев“ с. Дорково, за да им дадем знания, с които да покоряват върхове с лекота.
През изминалата година се срещнахме с много трудности, но заедно успяхме да ги преодолеем и да запазим училищния дух. Въпреки препятствията, през които преминахме, ние запазихме в себе си желанието да учим, да се развиваме, да успяваме. Затова днес посрещаме новата учебна година с голямо нетърпение и желание да покажем, че заедно можем и ще се справим с всичко, което ни готви новата 2020/2021 учебна година.
Въпреки необичайната обстановка, която ни донесе 2020 г., и тази учебна година бе посрещната тържествено, а директорът на училището г-н Ангел Гивечев приветства всички с добре дошли след дългата раздяла. С кратка литературно-музикална програма учениците от 4. клас и клуб „Народни танци“ поздравиха учениците, учителите и гостите на тазгодишното тържество – г-жа Нина Димова – председател на общински съвет при общ. Ракитово, г-н Николай Ковачев – кмет на с. Дорково, както и учители, работили в ОУ „Христо Ботев“.
Драги ученици, мили първокласници, ако някога се почувствате несигурни в нещо, не се страхувайте да питате вашите учители, те са вашите нови родители в дома на познанието. НА ДОБЪР ЧАС!