You are currently viewing 21 март – Международен ден на хората със синдром на Даун
21 март – Международен ден на хората със синдром на Даун

„21 март е международен ден на хората със синдром на Даун. Обуйте шарени чорапи и по този начин заявете подкрепа към мен и всички хора със синдром на Даун! Нека заедно покажем, че светът е шарен и цветен, но всички имаме право на любов, добро отношения и достойно бъдеще! Приемаме хората със синдром на Даун! Ние можем да ви научим да обичате, да бъдем верни приятели, да успяваме и да се развиваме. Дайте ни шанс, за да го докажем!“

Така се обърна към нас любимото слънчево дете на България – Микаела. Благодарение на нея и семейството й ние се научихме да приемаме различията. Променихме мирогледа си и избрахме да подкрепяме и обичаме хората със синдром на Даун. Дълги години хората с този синдром биват изолирани от обществото, но семейството на Микаела, които са и основатели на фондация „Живот със синдром на Даун“, показа, че тези хора имат място в него.

За поредна година учителите и учениците от ОУ „Христо Ботев“, с. Дорково се включиха в шареното предизвикателство и показаха своята подкрепа. Ние ще продължим да приемаме различията, затова го направете и вие!

НИЕ ПРИЕМАМЕ!