You are currently viewing Аз обичам България
Аз обичам България

България – земя с богато културно наследство, невероятна природа и гостоприемни хора. „Аз обичам България“ не е просто израз, а отражение на връзката между човека и страната, която неизменно вълнува и възхищава.

От зелените планини до сините морета, от древните паметници до съвременната архитектура, всяка част от България притежава свой чар и привлича с уникалността си. Не можеш да останеш равнодушен към разнообразието от природни красоти и исторически забележителности, които тази страна предлага.

За да покажат любовта към родината си, учениците от V и VI група взеха участие в интересна надпревара. Състезанието се състоя от няколко кръга. Първият кръг се наричаше „На училище“. Задачата на учениците беше да познаят дума, като учителите ги подпомагаха с насочващи въпроси. В следващия кръг „Букварче мое“ учениците имаха задачата да познаят няколко букви, а след това с тях да образуват колкото се може повече думи. В следващия кръг „Нарисувай приказка“ децата показаха завидни рисувални умения и бързина при познаването на загадките. Последва кръгът „Българската следа“, в който задачата беше учениците да отговарят възможно най-бързо на въпроси. Безспорно един от най-забавните кръгове се оказа кръгът „Танцувай с мен“, където по интересен начин децата показаха, че не само могат да отговарят на въпроси, но могат и да танцуват по нестандартен начин. Нямаше как да не се позабавляваме и с кръга „Рожден ден“, като в него учениците за пореден път показаха колко много знаят.

Победители от състезанието бяха учениците от V група, които показаха знания, бързина и танцувални умения. Децата се забавляваха през цялото време и най-важното – научиха нещо ново и интересно за нашата родина.

„Аз обичам България“ е повече от прост израз – това е обещание за преданост към родината, към нейната история и към нейните хора. Вдъхновени от красотата и културното богатство на България, ние се гордеем да бъдем част от тази невероятна страна.