You are currently viewing „В очакване на Коледа“ –  благотворителен коледен концерт
„В очакване на Коледа“ – благотворителен коледен концерт

Коледа – вълшебното време от годината. Винаги, когато наближава Коледа, започваме да се чувстваме по различен начин. Този празник е най-тихият и светъл ден в годината. Време, когато всеки забравя лошото, мъката изчезва от сърцето, злото се скрива в своята дупка, за да даде път на добротата, която върви по целия свят и дарява щастие.

Време е и да бъдем милосърдни, да бъдем добри и да протегнем ръка на някого, защото освен да искаме и да очакваме, можем и да дадем нещо от себе си. На този светъл празник учениците и учителите от ОУ „Христо Ботев“ с. Дорково протегнаха приятелска ръка на семейство Манолови, които пострадаха при пожар през месец септември. За целта беше организиран благотворителен базар в училището, където децата предлагаха различни домашни коледни сладкиши и лакомства, а във фоайето на читалище Св. Св. „Кирил и Методий“ се предлагаха различни ръчно изработени неща като картички, венци, празнични свещи и много други творения.

И тази година учителите и учениците от ОУ „Христо Ботев“ поздравиха всички с коледен концерт, в който участваха ученици от всички класове и от училищните клубове. Те представиха пред гостите различни танци, пяха коледни песни и пресъздадоха „Бъдни вечер“. Директорът на училището, г-н Ангел Гивечев, отправи към гостите пожелания за здраве и успешна нова година.

Международен ден на хората със Синдром на Даун