You are currently viewing Да изчистим България заедно!
Да изчистим България заедно!

Природата е толкова красива и пленителна, но понякога ние сме много несправедливи към нея, като я отрупваме с боклуци. Ежедневието ни е много забързано, а това води и до промяна в навиците у хората. Все по-често ставаме свидетели на това как хората просто изхвърлят опаковки, угарки от цигари, пластмасови бутилки по улиците, по парковете и горите. Навикът да използваме кошчето е все по-далеч от младото поколение.

Да имаме културата да пазим природата чиста се учи още вкъщи. Всеки един от нас е длъжен като родител да научи децата си да пазят и ценят това, което ни е дала природата, и да се опитват да й помогнат с най-лесното – да използват кошчетата за боклук.

За 10-та поредна година „Да изчистим България заедно” ще обедини институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. Кампанията, която е част от проекта на bTV Media Group „ДОБРИЯТ ПРИМЕР“, се проведе отново в подкрепа на каузите на най-голямото гражданско движение в света „Let’s Do It World”. През 2022г. Световният ден на почистването на планетата, в който за шести пореден път се включи и България, се проведе на 17 септември.

Днес учениците и учителите от ОУ „Христо Ботев“ с. Дорково се включиха в инициативата „Да изчистим България заедно“ като главната цел на това беше именно възпитателна – да научим децата да пазят това, което имат.

Ученици и учители с общи сили успяха да почистят двора на училището, като накрая всички бяха удовлетворени от свършената работа и обещаха, че ще пазят и почистват не само един ден в годината, а цяла година.

Призоваваме и всички вас – пазете чисто!