You are currently viewing Коледно вълшебство
Коледно вълшебство

„Тиха нощ, свята нощ“ с омайващо ухание на канела и сушени плодове, камбанен звън и една звезда високо в небето, оповестяваща раждането на Спасителя…

Атмосфера, близка до приказка, в която се преплитат още белобрад старец, няколко елена, джуджета, домашен уют, топлина и много, много сняг. Безброй детски очи са вперили поглед в безкрайната небесна шир, очаквайки светлата диря и вълшебния звън на коледната шейна…

Казват, че Коледната нощ е тиха, казват, че е свята, но какво по-свято от това тя да бъде споделена с любимите хора? В тази нощ сиянието на Витлеемската звезда вещае доброта, хармония, здраве и добронамереност, които да направят света по-добър и съвършен.

Затова, когато най-хубавите празници почукат на вашата врата, посрещнете ги с вяра и красива усмивка, а тяхната отплата ще бъде здраве, щастие и много късмет през цялата година. А какво по-голямо вълшебство от това?!

И тази година Коледа ще е вълшебна, защото всички ние от ОУ „Христо Ботев“ с. Дорково вярваме в чудесата на Коледа. Коледният дух е буден и ето, че отново празнуваме на този светъл празник. Ученици от цялото училище отправиха своя поздрав към своите приятели, учители, родители и жители на с. Дорково.

Беше организиран и благотворителен базар под надслов „Коледно вълшебство“, в който събраните средства са 2301,80 лв., от които 200 лв. бяха дарени от учениците от 7. клас, които вместо подаръци дариха надежда, а 180 лв. дариха родителите на учениците от 2. клас. Средствата ще бъдат дарени на двете момчета Даниел и Иван Иманови от гр. Костандово, които загубиха родителите си в битката с COVID-19, за да повярват и те в магията на Коледа.

Въпреки времето, в което живеем, никой не се отчайва, всеки празнува и е щастлив. Децата с радост изработваха сладки изкушения и коледни предмети, за да отрупат масите на базара с невероятни предмети, които може би са подаръкът на някого.

Всеки клас отбеляза празника по различен начин, но всички показаха, че на тази светла дата трябва да сме заедно и да се обичаме!

Колективът на ОУ „Христо Ботев“ с. Дорково желае на всички светли коледни празници! Вярвайте в магията на Коледа, защото тя е жива! Бъдете здрави и щастливи през новата година!

Весела Коледа и честита Нова 2022 Година!!!

This Post Has One Comment

  1. Методи Гарабитов

    Нека Коледната звезда да огрява вашия път в живота! Нека здравето и късмета бъдат ваши спътници, а сърцето и умът – ваши съветници! Весела коледа и щастлива нова година!

Comments are closed.