You are currently viewing Магията на Коледа
Магията на Коледа

Коледа – най-светлото време в годината. Времето, когато семейството се събира около трапезата, всички са заедно и всички са изпълнени с любов и надежда. Коледа е вълшебен празник. Коледа идва, за да освети хората и техния път. Празникът наближава и в сърцето на всеки от нас има коледно настроение, надежда, че всичките ни мечти и желания ще се сбъднат, че всички ще бъдем здрави и щастливи.

Коледа е празникът, който дава път на добротата. А какво е добротата? Да правиш добро за другите е най-хубавото нещо, на което всеки от нас е способен. За доброто винаги има място. Добрите дела осмислят дните ни и ни карат да се чувстваме живи. Доброто е нещото, което свързва хората в една общност. Доброто не е просто дума, то е множество от действия. Доброто извира от душата и сърцето на човека. Когато си добър с някого, ти го правиш с желание, защото мислиш за този човек, защото се поставяш на неговото място и искаш да му помогнеш.

Кога да бъдем добри ли? Винаги! Но Коледа безспорно е най-подходящото време да бъдем добри, защото доброто е това, което донася магията на Коледа. Именно по Коледа стават чудеса, а всички ние от ОУ „Христо Ботев“ с. Дорково подадохме приятелска ръка на Ангел Иванчев в борбата с коварната болест и се надяваме, че с добрината, която сторихме, неговото коледно чудо ще се случи.

И тази година учениците и учителите от ОУ „Христо Ботев“ организираха благотворителен базар, който се проведе на 22.12.2022 г., и благотворително коледно тържество, проведено на 23.12.2022 г., под надслов „Магията на Коледа“. Гост на коледното тържество беше Старата година, която не искаше да си тръгне и бе омагьосала Владетелката на времето, за да не даде път на Новата година. С помощта на нашите талантливи деца успяхме да омилостивим Старата година. която си тръгна щастлива и доволна от видяното. Децата пяха и танцуваха за нея, с което я накараха да покаже, че все пак не е толкова зла и с радост ще даде път на Новата година. В края на тържеството г-н Ангел Гивечев поздрави гостите и благодари на всички, които подадоха ръка. Събраната сума от коледните мероприятия ще бъде дарена за лечението на Ангел Иванчев от Велинград. Събраните средства са на стойност 2478,47 лв., като IIа клас дариха 180 лв., IVа – 80 лв., IVб – 100 лв. и Vа – 65 лв.

Нека запазим доброто в себе си! Нека винаги бъдем съпричастни към страданието на другите! Нека подаваме ръка винаги, когато можем!

Благодарим на всички, които се включиха в нашата кауза!