You are currently viewing ЧЕСТИТА НОВА УЧЕБНА ГОДИНА!
ЧЕСТИТА НОВА УЧЕБНА ГОДИНА!

„Учи се, учи се, учи се ти с радост,

че времето бързо тече!

Дървото се вие, додето е младо,

додето е още дръвче!“

Георги Авгарски

15 септември – денят на новото начало! Денят, който изпълва всеки с емоция. Денят, който не е отбелязан като празничен, но е празник за всеки ученик, учител и родител. Денят, в който родителят осъзнава, че детето му пораства и става по-мъдро с още една година. Денят, в който родителят разбира, че неговото малка рожба се е превърнала в красива птица, която се отдалечава все повече и повече от гнездото. Но с това отдалечаване става и все по-знаещо и по-можещо. Открива все по-нови хоризонти и става по-богато.

И тази година най-развълнувани и нетърпеливи бяха най-малките ученици – първокласниците. С трепет очакваха да чуят първия училищен звънец и да прекрачат прага на родното училище, за да се срещнат с нови предизвикателства. Но колкото и да са трудни тези предизвикателства, едно е сигурно – те винаги ще намерят начин да се забавляват и да ги посрещат с усмивка.

Въпреки трудностите, пред които сме изправени вече две години, тази година ОУ „Христо Ботев“ с. Дорково отново посрещна своите ученици и учители тържествено. С кратка литературно-музикална композиция учениците от 4а клас поздравиха първокласниците и гостите на тържеството, а децата от клуб „Народни танци“ отправиха своя поздрав с пъстри танци. С приветствено слово г-н Ангел Гивечев, директор на ОУ „Христо Ботев“, посрещна всички учители и ученици и им пожела успех през новата учебна година. Г-н Николай Ковачев, кмет на с. Дорково, също отправи поздрав към гостите на тържеството.

Това, което си пожелаваме за учебната 2021/2022 година, е да сме най-вече здрави, да бъдем заедно през цялата година и да постигнем всичките си цели, даже мъничко отгоре!

Мили първокласници,

Вие вече сте големи! Пожелаваме ви здраве, успех и воля! Крачете уверено по пътя нагоре и знайте, че ние – вашите учители, ще ви подкрепяме и водим към успеха!

На добър час!