You are currently viewing 151 години от обесването на Васил Левски
151 години от обесването на Васил Левски

Преди 151 години на този ден загина един от най-великите български герои – Васил Левски. Този ден е символ на борбата за свобода и независимост на българския народ. Васил Левски, известен още като Апостола на свободата, остава в неугасващата памет на българите като символ на непокорство и дързост.

Левски е не само революционер, но и идеалист, вярвал в свободата и справедливостта за всички българи. Неговата жертва и преданост към идеалите на свобода остават вдъхновение за следващите поколения. Паметта за него продължава да живее в сърцата на българите като символ на национално достойнство и саможертва.

И тази година учениците и учителите от ОУ „Христо Ботев“ преклониха глава пред паметта на Апостола. С литературно-музикална композиция учениците от 5а и 5б клас с ръководител г-жа Красимира Рамадан и децата от Вокална група към проект „Заедно в изкуствата и спорта“ с ръководител г-жа Екатерина Бояджиева отдадоха почит към един от най-великите герои, които българската история помни.

151 години след смъртта му, нашата отговорност е да не забравяме уроците на миналото и да продължим да се борим за свободата и справедливостта, както и за утвърждаването на ценностите, за които той се жертва. В памет на Васил Левски нека се обединим в усилията си да правим света по-добро място за живеене, като се стремим към един по-справедлив и свободен свят!