You are currently viewing HAPPY HALLOWEEN!
HAPPY HALLOWEEN!

Хелоуин е празник, който се провежда на 31 октомври. Началото си води от келтския езически ритуал Сауин и е един ден преди честването на католическия ден на Вси светии. По традиция децата носят „страшни“ костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си, като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива, ще им „изиграят номер“.

Тази година учениците от ОУ „Христо Ботев“ с. Дорково също отбелязаха празника. Г-жа Ели Трендафилова и г-жа Красимира Рамадан бяха подготвили вълнуващи игри за учениците от 5. и 6. група. Учениците, от своя страна, бяха приготвили вкусни хелоуински сладкиши, с които почерпиха журито и гостите на състезанието.

Състезанието се състоеше от 3 кръга. При първия кръг журито трябваше да избере най-оригинален костюм. На 1. място се класира Орлин Горумов от 6. клас, на 2. място – Елена Горанова от 6. клас, а на 3. място – Велислава Шошева от 5. клас. Втори кръг беше изпълнен със забавни състезания. Там безапелационната победа грабнаха 6. група.

В последния кръг журито оценяваше вкусните десерти на учениците. На 1. място се класира Иван Стоилов от 6. клас, 2. място беше за Валентина Керкелова от 5. клас, а 3. място журито отреди на Аврам Статев от 6. клас.

Всички деца бяха развълнувани през цялото време и най-важното – всички се забавляваха.